Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Tave dheu

Tavë dheu ( Receta gatimi nga Xhensila Kodra )

Tavë dheu. Receta gatimit është dërguar nga Xhensila Kodra 8 shator 2013. Foto © Xhensila Kodra.

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Xhensila Kodra klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për tavë dheu klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisi tavë dheu duke ndjekur udhëzimet në vijim

5177 shikime
Tave dheu

Përbërësit

500 gr mish viçi ose mëlçi
1 qepë
300 gr djath të bardhë
4 lugë salcë kosi
3 domate
2 thelbinj hudhër
1/2 gote verë
3 lugë gjalp
rigon,piper, majdanoz, gjethe dafine

Përgatitja

1
Grijmë qepën imët dhe e hedhim në tenxhere, shtojmë mishin në copa të vogla. Pasi pijnë lëngun e tyre shtojmë verën.
2
Pasi shteron vera shtojmë domatet, erezat.
3
Në një tas përzjejme djathin me salcën e kosit, deri sa të krijohet një përbërje si gjizë e trashë.
4
E shtojmë në tenxhere, dhe e përzjem deri sa të bëhet një masë uniforme.
5
Në tavat e dheut shtojmë nga një lugë gjalp, hedhim përbërjen, shtojmë gjalp edhe nga sipër, e vendosim në furrë në 220 gradë deri sa të krijojë petë. Sipas dëshirës shtojmë edhe spec djegës.

Xhensila Kodra ka dërguar në KuzhinaIme.al 4 receta gatimi me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Xhensila Kodra.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: