Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Reçel ( gliko ) shalqini ( Receta gatimi nga Natasha Velia )
Reçel ( gliko ) shalqini. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 19 korrik 2016. Foto © Natasha Velia
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) shalqini duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg cipa shalqini,
1 kg sheqer,
3 gota ujë.
Përgatitja
1
Qërohet nga cipa, priet në thela e hidhet në ujë me gëlqere për 2 orë. Hhqet dhe shplahet me ujë,
2
Vihet në zjarr për 10 minuta, hiqet dhe lihet në ujë të ftotë.
3
Pëgatitet shërbeti dhe hidhen thelat e shalqinit, lihen në zjarr deri sa të bëhen gati, në fund i hidhet pak limontoz dhe disa gjethe barbarozë.