Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel gliko shalqini

Reçel ( gliko ) shalqini ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Reçel ( gliko ) shalqini. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 19 korrik 2016. Foto © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) shalqini duke ndjekur udhëzimet në vijim

2225 shikime

recel gliko shalqini

Përbërësit

1 kg cipa shalqini,

1 kg sheqer,

3 gota ujë.

Përgatitja

1

Qërohet nga cipa, priet në thela e hidhet në ujë me gëlqere për 2 orë. Hhqet dhe shplahet me ujë,

2

Vihet në zjarr për 10 minuta, hiqet dhe lihet në ujë të ftotë.

3

Pëgatitet shërbeti dhe hidhen thelat e shalqinit, lihen në zjarr deri sa të bëhen gati, në fund i hidhet pak limontoz dhe disa gjethe barbarozë.

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 40 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryesisht gatime tradicionale Përmetare. Natasha ka edhe restorantin e saj në Përmet. "Restorant Velia". Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: