Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me presh dhe mish te grire

Byrek me presh dhe mish të grirë ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Byrek me presh dhe mish të grirë. Receta e gatimit për byrek me presh dhe mish të grirë është dërguar nga Silvana Belishaku 15 janar 2014. Foto © Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera recata gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Mësoni si të përgatisim byrek me presh dhe mish të grirë duke ndjekur udhëzimet në vijim

19879 shikime

byrek me presh dhe mish te grire

Përbërësit

500 gr miell,

2 lugë gjelle me vaj ulliri,

kripë,

ujë të vakët sa të jetë mjaftueshem për brumë të butë,

Për mbushjen:

2 presh megjith gjethet,

200 gr mish të grirë,

1 filxhan kafeje me oriz,

1 vezë,

djath pice,

majdanoz,

kripë, piper.

Përgatitja

1

Grijmë preshin, i skuqim me 4 lugë vaj ulliri, hedhim mishin, piper, kripë, majdanoz, më pas hedhim ujë sa të ziej preshi, kur të ketë zier hedhim orizin, e lemë të ziej, më pas e fikim dhe e lemë të ftohet pak, hedhim një vezë, e trazojmë mirë,

2

më pas bëjmë brumin, hapim petët nga tre, vemë gjysmat e petëve duke spërkatur me vaj, hedhim masën, petët e mbetura, e presim sipas dëshirës dhe e pjekim 220° C për 35 minuta.

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: