Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Makarona ( Spageti ) me karkaleca deti ( Receta gatimi nga Yllka Papa )
Makarona ( Spageti ) me karkaleca deti. Receta gatimit është dërguar nga Yllka Papa 19 shkurt 2015. Foto © Yllka Papa
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Yllka Papa klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për makarona klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim makarona ( Spageti ) me karkaleca deti duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
1 pako spageti,
1 kg karkaleca deti,
120 gr gjalp ( ose gjysëm gjalp dhe gjysem vaj ulliri )
1 kokër limon ( lëkura dhe lëngu )
majdanoz i grirë hollë,
kripë dhe piper.
Përgatitja
1
Ndërkohë që ziejmë makaronat në një tigan hedhim gjalpin, pastaj karkalecat, lëgun e limonit, lëkurën e limonit, kripën dhe piperin, i lemë për 3-5 minuta, para se ti heqim nga zjarri i shtojmë majdanozin. Mbasi makaronat janë zier i kullojmë dhe i shtojmë karkalecat e përgatitur.