Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

8 Minikek ( Receta gatimi nga Yllka Papa )
8 Minikek. Receta gatimit është dërguar nga Yllka Papa 30 prill 2015. Fotot © Yllka Papa
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Yllka Papa klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për kek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim minikek duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
1 1/2 filxhan çaji me miell,
1 lugë çaji me baking powder,
1/4 lugë çaji me kripë,
120 gram gjalp,
1 filxhan çaji me sheqer,
2 vezë,
2 lugë çaji me vanilje,
2/3 filxhan çaji me qumësht.
Përgatitja
1
Në fillim rrahim vezët me sheqer, shtojmë kripën, vaniljen, qumështin, gjalpin dhe në fund miellin të përzier me baking powder, e hedhim nëpër forma dhe i pjekim në 180 gradë për 20 minuta.
2
Karamel me luleshtrydhe: Marrim 250 gram luleshtrydhe, i shtypim me pirun, i shtojmë 2 lugë gjelle me sheqer dhe 1 lugë kafeje me limon dhe i vemë në zjarr derisa të shkrijë sheqeri, këtë ia hedhim sipër minikekut.
3
Karamel me arra: Marrim 1 filxhan çaji me sheqer ngjyrë kafe, 1/2 filxhan çaji me krem qumështi, 2 lugë gjelle me gjalp, pak kripë, 1 lugë me vanilje, të gjitha këto i ziejm për 5-7 minuta, shtojmë arra të grira, ja hedhim kekut sipër.