Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Kek me portokalle ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )
Kek me portokalle. Receta e gatimit për kek me portokalle është dërguar nga Silvana Belishaku 17 nëntor 2017. Foto © Silvana Belishaku
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për kek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim kek me portokalle duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
4 portokalle
350 gr miell + 50 gr niseshte
3 vezë
200 gr sheqer i kuq
150 gr gjalp
100 ml qumësht
1 pako fryrës ëmbëlsirash
pak kripë
Për shurupin:
lëngun e 1 portokalli
150 gr sheqer
karajfil për aromë
Përgatitja
1
Hedhim të gjithë përbërësit në një enë të madhe, grijmë lëkurën e 2 portokalleve, vetëm pjesën e sipërme të portokallit, shtrydhim lëngun e 3 portokalleve dhe e hedhim te përbërësit,
2
i perziejm mirë, e hedhim brumin në tepsi të shtruar me letër kuzhine dhe e fusim të piqet në 150 ° për 50 minuta, ndërkohë shtrydhim portokallin e mbetur, e hedhim në një tenxhere të vogël, i hedhim 150 gram sheqer, dy degë të vogla karajfil dhe e lemë të ziej ngadalë deri sa të trashet.
3
Heqim kekun nga furra, e vendosim në një pjatë dhe sipër i hedhim shurupin e portokallit. Ju bëftë mirë