Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Tarte me mollë “Milopita” ( Receta gatimi nga Saimira )
Tarte me mollë “Milopita”. Receta gatimit është dërguar nga Saimira 21 tetor 2015. Foto © Saimira
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim tarte me mollë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
300 gr miell i zakonshem
100 sheqer
1 kokër portokall (lëkurën të fërkuar në rende) dhe lëngun e përdorim në mbushjen.
1 lugë kafeje pluhur për pjekje, (baking powder)
150 gr gjalp
Përgatitja
1
Në një enë të thellë shtojmë miellin, vaniljen, pak kripë, sheqerin, baking powder. Gjalpin duhet ta kemi të paktën 1 orë në ngrirje, grijmë gjalpin me rende, brenda në miell shtojmë lëkurën e portokallit dhe dy lugë ujë të ftohtë. Punojmë mirë e mirë me duar dhe e lemë brumin 25 me 30 minuta të shplodhet.
2
Mbushja: Pastrojme mollët, i grijmë me rende, shtojmë sheqerin, lëngun e një portokalli, kanellën, vaniljen, i përzjejmë mirë e mirë me duar. Marim brumin, lemë në një anë një pjesë të pakët të brumit, pjesën më të madhe e hapim në formën që do piqni tarten, formën më parë e lyejmë me gjalp dhe pak miell. Si e kemi hapur brumin në formë mirë e mirë shtojmë mbushjen, nga sipër bëni dekor si dëshironi me pjesën e pakët të brumit që mbajtëm. Pjekja në 180 gradë deri sa të skuqet.