Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Baklla ( fasule kokërr mëdha ) në furrë ( Receta gatimi nga Saimira )
Baklla ( fasule kokërr mëdha ) në furrë. Receta e gatimit për baklla në furrë është dërguar nga Saimira 14 tetor 2013. Foto © Saimira
Në Korçë këtë lloj fasule kokërr madhe e quajmë baklla.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me fasule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim baklla në furrë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1/2 kg baklla ( fasule kokërr mëdha )
1 qepë të madhe të prerë në copa të vogla
2 thelpinj hudhre të shtypura
1 kuti me salcë domatesh ( rreth 200 – 250 gr )
1/2 tufë majdanoz
1 spec të prerë në copa të vogla
1/2 lugë të vogël sheqer
Përgatitja
1
Një natë më parë vendosim bakllat në ujë
2
Në një tenxhere nxehim vajin, skuqim qepën dhe hudhrën. Shtojmë edhe bakllat, salcën e domates, specin, sheqerin, kripë, piper të zi, shtojmë edhe ujë deri sa të mbulohen bakllat.
3
I leme të ziejn deri sa të zbuten.
4
Më pas i hedhim në një tavë “Pireks”, shtojmë majdanozin, shtojmë dhe 2-3 gota ujë dhe i futim në furrë të parangrohur në 180 gradë C, deri sa bakllave mos u mbeten lëngje. Janë gati dhe super të mira sidomos për meze. Ju bëftë mirë
KategoritëGatime të KorçësKuzhina ShqiptareMezeReceta gatimi dimërReceta gatimi drekëReceta gatimi vjeshtëSaimira
Saimira