Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
lakror devolli

Lakror Devolli ( Receta gatimi nga Saimira )

Lakror Devolli. Receta gatimit është dërguar nga Saimira 18 nëntor 2013. Foto © Saimira

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim lakror devolli duke ndjekur udhëzimet në vijim

2219 shikime

lakror devolli

Përbërësit

300 gr miell,

1 gote ujë të vakët,

250 gr kos,

kripë,

1 e 1/2 lugë kafeje sodë,

Për mbushjen:

3 vezë

300 gr kos

100 gr djathë i bardhë

Përgatitja

1

Zemë brumin. Vendosim miellin në tasin e gatimit, hapim një hapsirë, shtojmë sodën, kripën. Hollojmë kosin me gotën e ujit, shtojmë pak nga pak në miell duke mbledhur dhe formuar një brumë elastik.

2

Ndajmë brumin në dy pjesë të barabarta, hapim me hapësin e petëve një petë në madhësinë e tepsisë të furrës .

3

Përgatitim mbushjen: Përzjejm kosin me vezët dhe djathin dhe pak kripë sa të bashkohen mirë, hedhim mbushjen në tepsi ku shtruam petën e parë, hapim edhe petën e dytë, shtrojmë nga sipër, spërkatim me gjalp dhe pjekim në 200 gradë C deri sa të skuqet lart e poshtë.

Saimira ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi, kryesisht me fotot origjinale të gatimeve të saj, por edhe disa me foto të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: