Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Byrek me spinaq ( Receta gatimi nga Saimira )
Byrek me spinaq. Receta e gatimit për byrek me spinaq është dërguar nga Saimira 3 janar 2014. Foto © Saimira
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byrek me spinaq duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg spinaq
1 qepë
4 qepë të freskëta
2 lugë me koper të grirë hollë
300 gr djathë të bardhë
3-4 vezë
gjysëm gote uji me vaj
1 filxhan kafeje me qumësht
susam për të sperkatur siper.
Petë: 1 pako te blera ose 12 te pergatitura vete.
Përgatitja
1
Vendosim spinaqin në ujë të valuar sa të zbutet, e kullojmë dhe e lemë mënjanë. Në tenxhere shtojmë qepët me vaj, i skuqim sa të zbuten, shtojmë koper shtojme dhe spinaqin, kripë, pak piper.
2
E zbresim nga zjarri dhe e lemë të ftohet, shtojmë djathin e thërmuar dhe tre vezët e rrahura me piru, trazojmë mirë.
3
Lyejm tepsinë me vaj, shtrojmë 6 petë poshtë një nga një duke i lyer me vaj, shtojmë mbushjen dhe petët të lyera me vaj një nga një.
4
Hedhim vaj sipër dhe susamin. Lemë 10 minuta byrekun të forcohet që ta presim më lehtë, e presim në mënyrën që duam dhe pjekim në 180 gradë c për 30 minuta.