Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Lakror misri i shpejtë “Pispili” ( Receta gatimi nga Saimira )
Lakror misri i shpejtë “Pispili”. Receta gatimit është dërguar nga Saimira 14 mars 2014. Foto © Saimira
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për lakror klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim lakror misri të shpejtë “pispili” duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell misri
1 kg presh
400 gr kos
1 tufë koper
kripë
1 filxhan çaji vaj
1 lugë kafeje maja
Përgatitja
1
Presim prasin në copa të vogla, i skuqim në tenxhere për pak, shtojmë nje gotë me ujë dhe e lemë te ziej pak sa të zbutet. Zbresim prasin nga zjarri.
2
Në një enë që zemë brumin shtojmë kosin dhe miellin e misrit të situr, majanë dhe prasin e skuqur, shtojmë koper, kripën, vajin, majanë,
3
i përzjejm të gjitha me lugë druri mirë e mirë, lyejmë tavën me vaj, hedhim masën, e presim në katrore dhe e pjekim në 170 gradë C deri sa të skuqet.