Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
pispili

Lakror misri i shpejtë “Pispili” ( Receta gatimi nga Saimira )

Lakror misri i shpejtë “Pispili”. Receta gatimit është dërguar nga Saimira 14 mars 2014. Foto © Saimira

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për lakror klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim lakror misri të shpejtë “pispili” duke ndjekur udhëzimet në vijim

14361 shikime

pispili

Përbërësit

500 gr miell misri

1 kg presh

400 gr kos

1 tufë koper

kripë

1 filxhan çaji vaj

1 lugë kafeje maja

Përgatitja

1

Presim prasin në copa të vogla, i skuqim në tenxhere për pak, shtojmë nje gotë me ujë dhe e lemë te ziej pak sa të zbutet. Zbresim prasin nga zjarri.

2

Në një enë që zemë brumin shtojmë kosin dhe miellin e misrit të situr, majanë dhe prasin e skuqur, shtojmë koper, kripën, vajin, majanë,

3

i përzjejm të gjitha me lugë druri mirë e mirë, lyejmë tavën me vaj, hedhim masën, e presim në katrore dhe e pjekim në 170 gradë C deri sa të skuqet.

Saimira ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi, kryesisht me fotot origjinale të gatimeve të saj, por edhe disa me foto të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: