Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
kastraveca turshi

Kastraveca të vegjël turshi ( Receta gatimi nga Saimira )

Eshtë koha për përgatitjen e turshive. Kastraveca të vegjël turshi është një nga gatimet tradicionale shqiptare ideale për të shoqëruar gatimet e thjeshta dimërore si një pjatë me fasule apo edhe për të shërbyer si meze shoqëruese në pjata të tjera. Kjo është një nga 10 + recetat e gatimit për turshi dhe gogozhare dërguar në KuzhinaIme.al.

Kastraveca të vegjël turshi

1626 shikime
kastraveca turshi

Përbërësit

2 kg kastravec të vegjël
2 karrota të grira me rende
1 qepë të grirë në feta
3 thelpinj hudhre
gjysem tufe koper të grirë
2 filxhanë kafeje me uthull
4-5 kokra qiqra
3 litra ujë
3 lugë gjelle me kripë

Përgatitja

1
Zjejm ujin me kripën për 10 minuta .
2
E lemë të ftohet plotësisht.
3
Vendosim kastravecat me rradhë në kavanoz qelqi, shtojmë dhe përbërsit e tjerë nëpër mesin e kastravecave, shtojmë ujin me kripën dhe mbyllim mirë kavanozin.
4
Turshitë janë gati sapo kastraveci të ndryshojë ngjyrë si në ngjyre kafe në të verdhë të errët.

Receta e gatimit për kastraveca të vegjël turshi është dërguar nga Saimira 25 nëntor 2013. Foto e huazuar sa për ilustrim.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për turshi klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Saimira ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi, kryesisht me fotot origjinale të gatimeve të saj, por edhe disa me foto të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: