Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Bukë gërshetë e mbushur me çfarë ka frigoriferi ( Receta gatimi nga Saimira )
Bukë gërshetë e mbushur me çfarë ka frigoriferi. Receta e gatimit për bukë gërshetë është dërguar nga Saimira 13 nëntor 2013. Fotot © Saimira
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për bukë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim bukë gërshetë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell
35 gr sheqer
50 gr gjalp në temperaturë dhome
1 lugë e vogël kripë
30 gr maja buke
150 ml ujë i vakët
100 ml qumësht i vakët
Mbushja: djathra të ndryshme që ju gjenden në frigorifer, ullinj, domate të grirë, spec
Përgatitja
1
Marim miellin e vendosim në një enë, hapim një hapsirë në mes, shtojmë sheqerin, kripën ( majanë e zbutim më parë me pak ujë të vakët ) shtojmë edhe majanë, ujin, qumështin, gjalpin dhe e punojmë mirë e mirë. Sa mos na ngjitet në duar. E mbulojmë me picetë dhe e lemë 30 minuta të fryhet.
2
Në sipërfaqe me miell hapim brumin në një pete , në dy anët e presim me thikë si në foto vendosim mbushjen nga brenda ( Nëse vini perime, sigurisht që duhen prerë në pjesë të vogla ).
3
Ndjekim fotot me rradhë si të formoni gërshetën. Në mbarim rrahim një të verdhë veze me pak qumësht dhe lyejm nga sipër bukën, e pjekim në 200 gr C për 30 minuta. Ju bëftë mirë