Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Biskota në formë margarite ( Receta gatimi nga Saimira )
Biskota në formë margarite. Receta e gatimit për biskota në formë margarite është dërguar nga Saimira 2 qershor 2015. Foto © Saimira
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për biskota klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim biskota në formë margarite duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell i zakonshëm
250 gr margarinë
1 filxhan çaji sheqer (rreth 150 gr sheqer)
1 lugë të vogël liker
1 kokër vezë
1 lugë të vogël pluhur për pjekje (bakin powder, peciv, levito)
2 bustina vanilje
kakao për njërin pjesë të brumit
lëng luleshtreydhe për pjesën e dytë të brumit
njërën pjesë të brumit e lemë të bardhë siç është
Përgatitja
1
Rahim margarinën me sheqerin derisa të tretet sheqeri. Shtojmë vezën, likerin, vaniljet, pluhurin për pjekje dhe së fundmi miellin.
2
E punojmë mirë e mirë, më pas ndajmë brumin në tre pjesë, një pjesë të brumit e bëjmë me kakao një me lëng luleshtrydhe (ose çdo lloj shurupi të ëmbël që ka ngjyrë të theksuar), më së fundi njërin brumë e lemë të bardhë.
3
Shtrojmë në tepsi letër furre, marim nga llojet e brumit dhe bëjmë lule margarita.
4
Topthat nuk duhen bërë më të mëdha se një kokërr bajame. I pjekim në 170 gradë celcius për 17 minuta.