Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Ëmbëlsirë me sfoliat ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )
Ëmbëlsirë me sfoliat. Receta gatimit për embëlsirë me sfoliat është dërguar nga Brikena Metaj 7 nëntor 2014. Foto © Brikena Metaj
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me peta sfoliat klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim embëlsirë me sfoliat duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
1 petë sfoliat
400 g krem
sheqer pluhur
1 vezë
2 gota qumësht (500 ml)
50 g miell
150 g sheqer
3 vezë
Vanilje
250 ml pana (një gotë)
50 g sheqer pluhur
Vanilje
Përgatitja
1
Përgatitim kremin: Për këtë lloj kremi duhet përzierja e dy llojeve, kremit të pastiçerisë dhe kremit shantili. Kremi i pastiçerisë është shumëpërdorimësh dhe e kemi shpjeguar edhe më parë, por për të gjithë ata që nuk e dine, masat e duhura në këtë rast janë: 2 gota qumësht (500 ml) , 50 g miell , 150 g sheqer , 3 vezë , Vanilje
2
Rrahim vezët me sheqerin, shtojmë miellin dhe pak qumësht. Masën e përftuar e hedhim në qumështin e mbetur të vendosur më parë në zjarr dhe vazhdojmë përzierjen vazhdimisht deri sa kremi të trashet. E lemë të ftohet. Për të evituar formimin e shtresës së sipërme e mbulojmë me një pecetë të lagur ose hedhim më sipërfaqe pak gjalpë (personalisht përdor mënyrën e dytë, për të shkurtuar kohën e ftohjes).
3
Kremi shantili është më i lehtë në përgatitje: 250 ml pana (një gotë) , 50 g sheqer pluhur , Vanilje. Të tre përbërësit I rrahim me mixer sa të bëhet një masë kompakte. Më pas mjafton përzierja e dy kremërave.
4
Fillojmë me përgatitjen e ëmblësirës. Presim në katrorë me madhësi sipas dëshirës petën e sfoliatit. Shpojmë lehtë copëzat e brumit me pirun, i vendosim në tavë me letër kuzhine, i lyejmë me vezë të rrahur dhe i pjekim në furrë të parangrohur në 180 gradë për rreth 10 -15 minuta.
5
Pasi ftohen pak, me një thikë me majë i ndajmë me kujdes në dy pjesë. Në pjesën e poshtme vendosim kremin me një lugë të vogël ose me qese pastiçerie dhe mbi të vendosim pjesën tjetër të petës.
6
Spërkaten me sheqer pluhur ose zbukurohen sipas dëshirës me copëza çokollate. Para servirjes vendosen në frigorifer. Pasi ftohen mirë mund të shërbehen dhe shija e tyre do t’u mbetet në mendje.