Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel gliko portokalli

Reçel ( gliko ) portokalli ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Reçel ( gliko ) portokalli. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 24 qershor 2016. Foto © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim

1782 shikime

recel gliko portokalli

Përbërësit

1 kg portokalle

1 kg sheqer

3 gota ujë

Përgatitja

1

Qërojmë cipën e portokallit me një rende të imët, i presim në thela, i shtrydhim e i heqim bukën që ka por i lemë pak si në figurë. ( mund të bëhet edhe vetem cipa kur është e trashë).

2

hidhen në ujë dhe valohen për 10 minuta, hiqen e lihen në ujë deri sa ti dali hidhërimi.

3

Përgatitet shërbeti: Hidhen pörtokallet dhe lihen me zjarr për 15 minuta. Hiqet nga zjarri, lihet për një ditë. Vihet prapë në zjar dhe lihet

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 40 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryesisht gatime tradicionale Përmetare. Natasha ka edhe restorantin e saj në Përmet. "Restorant Velia". Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: