Reklama
Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
buke shtepie

Bukë shtëpie ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Bukë shtëpie. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 7 shkurt 2018. Foto © Natasha Velia

1096 shikime
buke shtepie

Përbërësit

800 gr miell( mundësisht miell vendi )
një paketë maja ( kjo bëhet në fillim, se pastaj lihet brumë,nga brumi i bukës edhe buka zihet me brumë )
kripë
ujë i vakët

Përgatitja

1
Hidhet mielli në një tas të madh ose tepsi, hidhet kripa dhe majaja e tretur në ujë të vakët, fillohet punohet brumi me ujë të vakët.
2
Pasi e kemi punuar mirë, e lemë të vijë në ambient të ngrohtë. Kur brumi ka ardhur dyfishi i brumit punohet prapë dhe hidhet në tavë, e cila lyet me vaj, e ndarë në kuleç dhe lihet të vijë përsëri.
3
Kur ka ardhur futet në furrë për tu pjekur në temperaturë 220° C. ( Unë e pjek kur bej në saç ) Lokal Velia Permet. Une punoj me porosi, përdor saçin, zgarën dhe gjellët karskteristike përmetare, Faleminderit

Mund t'ju interesojë

Reklama

Lini një Përgjigje

Loading...
Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: