Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Gliko domate ( Receta gatimi nga Natasha Velia )
Gliko domate. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 25 qershor 2016. Foto © Natasha Velia
Gliko domate ( prodhuar nga baçja ime bio )
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) domate duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg domate
1 kg sheqer
3 gota ujë
Përgatitja
1
Qërojmë cipën imët dhe i hedhim në ujë me gëlqere dhe i lemë për 2 orë. I heqim nga gëlqeria, i shpëlajmë dhe i vemë në zjarr për 10 minuta, i heqim nga zjarri dhe i lemë në ujë.
2
Përgatisim shërbetin, i hedhim domatet deri sa të përfundojë glikoja. Në fund i hedhim një maj luge limontoz dhe disa gjethe barbarozë ( është një lloj lule )