Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Gliko patëllxhani ( Receta gatimi nga Natasha Velia )
Gliko patëllxhani. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 4 korrik 2016. Foto © Natasha Velia
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) patëllxhani duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg patëllxhan
1kg sheqer
3 gota ujë
Përgatitja
1
Qërohen patëllxhanët (duhen patëllxhan të vegjël) hidhen në uje me gëlqere dhe lihen 2 orë, pastaj hiqen nga ujı me gëlqere, shpëlahen, ju jepet një valë dhe lihet në ujë të ftotë.
2
Përgatitet shërbeti dhe hidhen patëllxhanët dhe lihen për 15 minuta në zjarr, hiqet nga zjarri dhe lihet për 4 orë.
3
Vihet prapë në zjarr dhe lihet deri sa të bëhet gati, në fund i hidhet një majë luge limontoz dhe disa gjethe barbarozë