Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
gliko patellxhani

Gliko patëllxhani ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Gliko patëllxhani. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 4 korrik 2016. Foto © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) patëllxhani duke ndjekur udhëzimet në vijim

2279 shikime

gliko patellxhani

Përbërësit

1 kg patëllxhan

1kg sheqer

3 gota ujë

Përgatitja

1

Qërohen patëllxhanët (duhen patëllxhan të vegjël) hidhen në uje me gëlqere dhe lihen 2 orë, pastaj hiqen nga ujı me gëlqere, shpëlahen, ju jepet një valë dhe lihet në ujë të ftotë.

2

Përgatitet shërbeti dhe hidhen patëllxhanët dhe lihen për 15 minuta në zjarr, hiqet nga zjarri dhe lihet për 4 orë.

3

Vihet prapë në zjarr dhe lihet deri sa të bëhet gati, në fund i hidhet një majë luge limontoz dhe disa gjethe barbarozë

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 40 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryesisht gatime tradicionale Përmetare. Natasha ka edhe restorantin e saj në Përmet. "Restorant Velia". Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: