Reklama
Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
shqeto permeti

Shqeto përmeti ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Shqeto përmeti. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 13 janar 2018. Foto © Natasha Velia.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për supë klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim shqeto përmeti duke ndjekur udhëzimet në vijim

2643 shikime



shqeto permeti

Përbërësit

400 gr mish qengji ose keci

200 ml qumësht

2 të verdha veze

30 gr gjalp

2 lugë gjelle miell

1 tufë mandjanoz

limon (ose limontos)

kripë

piper

Përgatitja

1

Kaurdisim mishin me pak gjalp e vaj, i hedhim kripë e ujë dhe e lemë të ziej deri sa të jetë gati.

2

E kullojmë lëngun dhe e hedhim në tenxhere bashkë me mishin. Ne një tigan hedhim pak gjalp dhe miellin e kaurdisim shumë pak, jo të verdhet, e heqim nga zjarri dhe e tresim me qumështin në një tas, këtë e hedhim në një tenxhere dhe e lemë në zjarr të ngadalët.

3

Në një tas marim të verdhat e vezëve, u hedhim limon ose limontos, i rrahim duke i hedhur nga lëngu i mishit në mënyrë që ëe mos na pritet veza, e hedhim në tenxhere dhe e lemë në zjarr sa të kthej valë dhe e heqim.

4

Grijmë mandjanozin, e hedhim në tenxhere dhe mbi të i hedhim gjalpin e mbetur.

Reklama

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 38 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryeshit gatime tradicionale Përmetare. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: