Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Paçe - Silvana Belishaku - KuzhinaIme.al

Paçe me kokë qingji dhe plënc ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Paçe me kokë qingji dhe plënc. Një recetë gatimi tradicionale për mëngjes. Receta e gatimit për paçe me kokë qingji dhe plënc është dërguar nga Silvana Belishaku 27 dhjetor 2013. Foto © Silvana Belishaku.

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për mish qingji klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim paçe me kokë qingji dhe plënc duke ndjekur udhëzimet në vijim

3910 shikime

Paçe - Silvana Belishaku - KuzhinaIme.al

Përbërësit

1 kokë qingji

400 gr plënc

100 gr gjalp

2 lugë gjelle me vaj ulliri

3 gjethe dafine

4 thelpi hudhër

3 lugë gjelle me salcë domate

3 lugë gjelle me miell

spec djegës

Përgatitja

1

Lajmë mirë plëncin dhe kokën e qingjit, i vemë në tenxhere me ujë, më pas i hedhim 1 litër e gjysëm ujë, kripë, gjethe dafine, hudhrat dhe 2 lugë vaj ulliri,

2

i vemë të ziejn deri sa të ndahet mishi kokës nga kocka, i pastrojmë dhe heqim kockat, më pas në tigan hedhim gjalpin, shtojmë 3 lugë gjelle me miell, hedhim salcën, i përziejm pak,

3

më pas i hedhim në tenxhere, i hedhim specin djegës, rregullojmë me kripë, e lemë të ziej për 10 minuta dhe në fund hedhim 3 lugë uthull, e lemë të ziej edhe 5 deri në 10 minuta dhe është gati për servirje

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: