Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
syltiash me fruta te thata dhe mjalt

Syltiash me fruta të thata dhe mjalt ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Syltiash me fruta të thata dhe mjalt. Receta e gatimit për syltiash me fruta të thata dhe mjalt është dërguar nga Silvana Belishaku 25 janar 2015. Foto © Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera recata gatimi për syltiash klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Mësoni si të përgatisim syltiash me fruta të thata dhe mjalt duke ndjekur udhëzimet në vijim

1749 shikime

syltiash me fruta te thata dhe mjalt

Përbërësit

1 lt qumësht,

50 gr oriz,

2 lugë gjelle niseshte,

2 lugë gjelle sheqer,

2 lugë mjalt,

fruta të thata,

rrush të thatë,

kumbulla të thata,

arra,

fiq të thatë,

kanellë,

Përgatitja

1

Vendosim në tenxhere 1 gotë qumësht dhe 1 gotë ujë, i vemë të ziejnë, hedhim orizin dhe e lemë të ziej ngadalë, më pas në një enë hedhim sheqerin dhe niseshten, i përziejmë, hedhim qumështin, ngadalë duke e tretur, pasi orizi ka zier hedhim masën e përgatitur dhe e trazojmë vazhdimisht sa të trashet, hedhim frutat e thata të prera në copa, 2 lugë mjalt dhe kanellë e lemë të ziej akoma dhe e ndajmë në tasa, sipër hedhim rrush të thatë dhe mjalt sipas dëshirës dhe kanellë. Ju bëftë mirë

2

pasi orizi ka zier hedhim masën e përgatitur dhe e trazojmë vazhdimisht sa të trashet, hedhim frutat e thata të prera në copa, 2 lugë mjalt dhe kanellë e lemë të ziej akoma dhe e ndajmë në tasa, sipër hedhim rrush të thatë dhe mjalt sipas dëshirës dhe kanellë. Ju bëftë mirë

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: