Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me spinaq dhe oriz

Byrek me spinaq dhe oriz ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Byrek me spinaq dhe oriz. Receta gatimit është dërguar nga Silvana Belishaku 26 tetor 2014. Foto ©Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me spinaq dhe oriz duke ndjekur udhëzimet në vijim

1768 shikime

byrek me spinaq dhe oriz

Përbërësit

Përbërësit për brumin:

500 gr miell,

ujë të vakët sa të bëhet brumë i butë,

kripë,

3 lugë vaj ulliri.

Për mbushjen:

500 gr spinaq të grirë,

2 qepë të njoma,

koper,

5 lugë vaj ulliri,

1 filxhan kafeje me oriz,

Përgatitja

1

Grijmë qepët, i skuqim pak më pas hedhim sinaqin, e skuqim pak me qepën, hedhim koper, kripë pak piper dhe ujë sa ti mbulojmë, më pas i lemë të ziejn për 20 minuta.

2

Hedhim orizin, nëse ka nevojë shtoni akoma pak ujë të nxehtë, pasi ka zier orizi e lemë të ftohet, bëjmë brumin, e lemë të pushojë pak më pas hapim petët nga tre,

3

pasi kemi vënë gjysmat hedhim mbushjen me spinaq dhe oriz, spërkasim petët me vaj, vendosim petët e mbetura, e pjekim për 30 minuta në 220 gradë. Ju bëftë mirë

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: