Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Reçel rrushi ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )
Reçel rrushi. Receta e gatimit për reçel rrushi është dërguar nga Silvana Belishaku 18 gusht 2013. Foto © Silvana Belishaku.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel rrushi duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg rrush
700 gr sheqer
lëng limoni
aromë karafili
Përgatitja
1
Pastrojmë rrushin, e shplajmë mirë, hedhim sheqerin, 1 gotë ujë, e vemë të ziej në zjarr të ulët, kur të fillojë të ziej ja heqim vazhdimisht shkumën, më pas kur fillon trashet shtojmë 1 lugë lëng limoni dhe karafilin për aromë.
2
E lemë të ziej për rreth 2 orë. Kur të jetë gati e lemë të ftohet dhe e vendosim në vend të freskët në vazo të vulosur. Shpresoj t’ju pëlqejë. Ju bëftë mirë