Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Revani me miell orizi ( Receta gatimi nga Engjëllushe Tusha )
Revani me miell orizi. Receta gatimit për revani me miell orizi është dërguar nga Engjëllushe Tusha 25 maj 2014. Foto © Engjëllushe Tusha.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Engjellushe Tusha klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për revani klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim revani me miell orizi duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 gota uji me miell orizi.
5 gota ujë
2 gota sheqer.
Një gjysëm gote me vaj
100 gr gjalp
Përgatitja
1
Hedhim ujin e vemë të ziej, pasi merr valë hedhim sheqerin, vajin dhe gjalpin.
2
Hedhim miellin në tigan dhe e verdhim me temperaturë normale (150 gradë).
3
Ndërkohë që uji është duke zier i shtojmë masën në mënyrë të ngadaltë njëkosisht duke e trazuar.
4
E trazojmë për disa minuta sa të mblekset të bëhet si brumë, e hedhim në tepsi dhe e fusim në furrë, e lemë deri sa të fillojë të skuqet pak. Ju bëftë mirë