Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Torta sbriciolata me nutela ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Torta sbriciolata me nutela. Receta e gatimit për torta sbriciolata me nutella është dërguar nga Leonora Pane 6 shkurt 2015. Foto © Leonora Pane
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim torta sbriciolata me nutella duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
350 gr miell,
130 gr sheqer,
80 gr gjalp (i shkrirë)
1 vezë,
1 pako vanilje,
1 pako maja për ëmbelsira,
50 gr lajthi (të bluara),
400 gr nutela,
Përgatitja
1
Në një tas hidhni të gjithë përbërësit, miellin, sheqerin, gjalpin, vezën, majanë, vaniljen, lajthitë, dhe perziejini mirë (nuk ka rëndësi se kë hidhni më parë) deri sa të formohen si therrime ose biskota të bluara,
2
merni një tepsi 24 cm lyeni me vaj dhe hidhni gjysmën e brumit të përgatitur dhe hapeni në të gjithë tepsinë pastaj hidhni nutelen,
3
hapeni në të gjithë siperfaqen dhe siper shtoni pjesën tjetër të brumit të thërmuar duke mbuluar të gjithë nutelën dhe futeni në furrë në 180° për 30 minuta. Ju bëftë mirë