Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Rolladë me Banane ( Receta gatimi nga Diana N Pira )
Rolladë me Banane. Receta gatimit është dërguar nga Diana N Pira 31 janar 2013. Foto e huazuar sa për ilustrim
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Diana N Pira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim rolladë me banane duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
Përbërësit për petët:
6 vezë
6 lugë sheqer,
1 lugë kakao,
1 peciv ( baking powder )
6 lugë miell
Filli për rolle:
1.5 lirta qumëshet
2 lugë sheqer.
Përgatitja
1
6 vezë dhe 6 lugë sheqer, i rrahim mirë me mikser deri sa të shkrihet sheqeri, i shtojmë 1 lugë kakao, 1 peciv dhe 6 lugë miell
2
Marim nië tepsi katrore dhe shtrojmë një letër, letrën e lyejm me vaj dhe vendosim brumin.
3
Brumin pjekim 10 minuta në furrë të nxehtë.
4
Filli per role: 1.5 lirta qumësht i vendosim në një enë dhe vendosim mbi zjarr që të vlojë, i shtojmë 2 lugë sheqer.
5
Marim pak ujë me një enë të vogël dhe hedhim 4 pudinka vanilje. I tretim mirë dhe i hidhni në qumësht.
6
E ziejm deri sa të trashet dhe e heqim nga zjarri, e lemë të ftohet.
7
Marim një enë tjetër dhe hedhim 200 gr sheqer pluhur dhe 250 gr margarinë, i përziejm ne mikser deri sa të bëhet masë homogjene dhe i bashkojmë me punding e zier më parë dhe i shtojmë edhe 100 gr arra të grimcuar, 200 gr zhele bombone, dhe përziejm mirë fillin.
8
Marim petet e pjekrua dhe i largojmë letrën, e lyejm me gjysmën e fillit dhe ja vendosim 2 banane në skaje të petës dhe mbështjellim role dhe prapë e lyejm me fill, shllag dhe çokollate të shkrië apo të kaluar në rende.