Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Embëlsirë me obllanda ( Receta gatimi nga Diana N Pira )
Embëlsirë me obllanda. Receta gatimit është dërguar nga Diana N Pira 26 shtator 2013. Foto © Diana N Pira
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Diana N Pira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim embëlsirë me obllanda duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
8 vezë
3 obllanda
Për kremin e parë:
250 gr sheqer
250 gr margarinë
10 gr rrush i thatë
100 gr zhele (sheqerka)
Për kremin e dytë:
300 gr biskota plazma të grira
100 gr rrush i thatë
100 gr arra të thërmuara
100 gr sheqerka zhele
250 gr sheqer
Përgatitja
1
Filloj me përgatitijen e kremit të parë:
Thyejm vezët dhe i ndjamë të bardhat nga të verdhat. Te verdhat i rrahim me mikser dhe gradualisht ja shtojmë sheqerin, i rrahim me mikser derisa të shkrihet sheqeri, pastaj enën e vemë mbi avull. Pasi kremi e fiton dendësinë e duhur e heqim enën nga zjarri dhe e lemë të ftohet. Në një enë e shtojmë margarinën e rrahim me mikser deri sa zbutet margarina, pastaj në enë shtojmë rrushin e thatë, sheqerkat zhele i presim në copa dhe i shtojmë në enë, i përzijem me lugë druri deri sa të bashkohet masa. Në këtë masë shtojmë të verdhat e vezëve dhe i perzijm mirë.
2
Fillojmë me kremin e dytë:
Me mikser i rrahim të bardhat e vezëve, gradualisht në enë shtojmë sheqerin, pasi të fitojë dendësinë e duhur, e fikim mikserin, ja shtojmë biskotat e grimcuara, arrat e grimcuara dhe rrushin e thatë, sheqerka zhelet të coptuar në copa të vogla. I përziejm me lugë, derisa të bashkohet masa. Sipër obllandes së parë vemë kremin e parë, më pas sipër kremit vemë edhe një obllandë dhe mbi të vendosim gjysmën e kremit të dytë, pra edhe një obllandë dhe kremi i dytë.
3
E lemë ëmbëlsirën të shtrëngohet dhe presin në copza katrore.