Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
bakllava turke

Bakllava Turke ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Bakllava Turke. Receta e gatimit për bakllava turke është dërguar nga Silvana Belishaku 10 tetor 2013. Foto © Silvana Belishaku. Pas kësaj recete nuk e krahasoj me asnjë tjetër. Ja vlen ta provoni/Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për bakllava klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim bakllava turke duke ndjekur udhëzimet në vijim

29165 shikime

bakllava turke

Përbërësit

1 kg miell,

7 kokra vezë (4 të verdha, 3 të plota)

1 gotë me vaj ulliri,

1 gote e gjysëm me ujë,

pak fare kripë,

500 gr arra të qëruara,

700 gr gjalp,

lëkurë portokalli,

700 gr niseshte,

Shërbeti:

2 kg sheqer,

1 litër ujë,

karafil dhe lëkura limoni

Përgatitja

1

Hedhim miellin në tepsi, në mes formojmë boshllëk, hedhim vezët, vajin, pak kripë dhe ujin të vakët, bëjmë brumin, më pas e mbulojmë me qeskë dhe me peshqir kuzhine, ngrohim pak furrën dhe e lemë brumin për 2 orë,

2

më pas e nxjerim, e ndajmë në 4 pjesë, çdo pjesë bëjmë nga 40 topa dhe i hapim me niseshte nga 10 të vogla dhe i bëjmë një petë të madhe sa tepsia, pasi kemi bërë 30 petë, bëjmë 10 të tjerat.

3

Si më sipër, nxehim furrën 200 gradë dhe pjekim 6 petë për 10 minuta. I shtrojmë në tepsi, 2 hedhim arrat e shtypura, më pas shtojmë të tjera, hedhim përsëri arrat dhe 2 të tjerat dhe arrat e mbetura, unë e bëra në tre shtresa,

4

mund ta bëni sipas dëshirës, më pas bëjmë 40 petët e fundit, të hapura 10 e nga 10, e presim, më pas hedhim gjalpin e tretur, e pjekim për 35 minuta në 200 gradë dhe më pas sa të marë ngjyrë i vendosim letër sipër, e lemë dhe 2 orë të tjera me 120 gradë, pasi është pjekur e lemë në furrë të kullojë.

5

Bejmë shërbetin:
2 kg sheqer,1 litër ujë, karafil dhe lëkura limoni, e ziejmë avash për 30 minuta në zjarr të ulët sa të trashet, ja hedhim bakllavasë të vakët dhe mbulojeni të regjet. Ju bëftë mirë

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: