Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
bomboloni

Bomboloni ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Bomboloni. Receta e gatimit për bomboloni është dërguar nga Silvana Belishaku 1 shtator 2013. Foto © Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim bomboloni duke ndjekur udhëzimet në vijim

3378 shikime

bomboloni

Përbërësit

600 gr miell

125 gr sheqer

75 gr gjalp

25 gr maja birre ( tharm ) përdoret për zënien e brumit

2 vezë

50 ml qumësht

lëkurën e një limoni

Përgatitja

1

Lemë të shkrijë gjalpi në temperaturë ambienti, marim miellin dhe bëjmë një hapsirë në mes, tresim qumësht të vakët, majanë, hedhim në miell gjithë përbërësit dhe formojmë brumin,

2

më pas e ndajmë në dy pjesë ku formojmë dy petë me nga një trashësi 2 cm, me ndihmën e një gote i presim në rrathë dhe bëjmë mbushjen, me se të doni, reçel, nutella, krem pastiçerie,

3

sipër vendosim masë brumi të prerë, ngjeshim anët mos dalë mbushja dhe më pas i japim përsëri formë me gotë që të ngjisë mirë, pasi kemi mbaruar i vendosim në tepsi me letër kuzhine, i lemë të dyfishohen, para se ti pjekim i lyejm me qumësht dhe i pjekim në 200 gradë për 25 minuta.

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: