Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Kek me arra dhe karrota ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )
Kek me arra dhe karrota. Receta e gatimit për kek me arra dhe karrota është dërguar nga Silvana Belishaku 19 shkurt 2014. Foto © Silvana Belishaku
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për kek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim kek me arra dhe karrota duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
300 gr miell
200 gr sheqer
4 kokrra vezë
150 gr gjalp
2 lugë gjelle qumësht
1 karrotë të madhe
100 gr arra të bluara
1 pako pluhur për ëmbëlsira
pak kripë
Përgatitja
1
Shkrijmë pak gjalpin, e rrahim me mikser me sheqerin, shtojmë vezët, i rrahim mirë, hedhim qumështin, miellin, karrotën e grirë dhe arrat e grira, i hedhim pluhurin fryrës, pak fare kripë,
2
i përziejm mirë dhe i hedhim në tepsi të shtruar me letër kuzhine, e pjekim në temperaturë 180 ° për 40 minuta, më pas e lemë të ftohet, e zbukurojmë sipër me sheqer pluhur ose sipas dëshirës.