Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Qofte me salcë ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Qofte me salcë. Receta e gatimit për qofte me salcë është dërguar nga Leonora Pane 7 mars 2014. Foto © Leonora Pane.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për qofte klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim qofte me salcë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500g mish i grirë,
2 feta bukë,
1 thelp hurdhër,
50 gr bukë e grirë,
piper i zi, rigon dhe kripë,
Për salcen duhet:
3 lugë vaj ulliri,
një karrotë,
një qepë e vogël,
një degë sedano,
pak majdanoz dhe gjysëm shishe salce,
Përgatitja
1
Merni një tas dhe hidhni mishin e grirë, hudhën e grire imet, kripën, piperin, rigonin, dy fetat e bukës, pasi ti keni lagur me ujë dhe shtrydhur, përzjeini mirë të gjitha pastaj shtoni edhe bukën e grirë, perzjeini prapë dhe ndajeni në pjesë te barabartë duke i dhenë formë te rrumbullakët si në foto,
2
pastaj merni nje tigan te thellë, hidhni vajin dhe qoftet dhe vëreni në flakë të lartë duke i kthyer vazhdimisht qoftet që të skuqen nga te gjitha anet, shtoni qepën, karrotën dhe sedanon të grira imet dhe lerini të skuqen me gjithë qoftet për 5 minuta, pastaj hidhni salcën, kripë, majdanoz dhe nje gotë uje dhe e ulim flakën që të zjejnë me ngadalë për 45 minuta.