Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pulë me lëng rosnicash ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )
Pulë me lëng rosnicash. Receta e gatimit për pulë me lëng rosnicash është dërguar nga Silvana Belishaku 28 tetor 2013. Foto © silvana Belishaku
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pulë me lëng rosnicash duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
mish pule ( varet sa persona jeni ),
1 kokërr vezë,
1 lugë kos,
350 gr miell,
300 gr domate të grira,
piper, rigon,
1 kub supe,
100 gr gjalp.
Përgatitja
1
Marim pulën e presim në copa, e lajmë dhe e ziejm në tenxhere me presion për 15 minuta,
2
i hedhim kripë, pak vaj ulliri, 2 gota ujë, ereza, ndërkohë në tigan shkrijmë gjalpin, në një tas hedhim miellin, vezën dhe 1 lugë kos, me dorë e përziejm mirë ku formojmë thërrime të vogla, i hedhim në tigan ku kemi shkrirë gjalpin, i skuqim deri sa të marin ngjyrë të artë,
3
më pas shtojmë domatet e grira dhe të bluara në mikser ose mund t’i hedhim salcë 150 gr ( sipas dëshires ), i përziejm akoma dhe në tenxheren ku ziem mishin hedhim ujë, gati 1 lt e gjysëm, hedhim kub supe, e lemë të ziej dhe më pas hedhim masën e përgatitur,
4
e rregullojmë me kripë dhe e lemë të ziej për 35 minuta në zjarr të ulur, pa e vulosur tenxheren, sipas dëshirës në pjatë i hedhim spec diegës dhe limon. Ju bëftë mirë
KategoritëGatime tradicionaleGjellëKuzhina ShqiptareMish puleReceta gatimi drekëSilvana BelishakuSupë
Silvana Belishaku