Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
patellxhane turshi

Patëllxhanë turshi ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Patëllxhanë turshi. Receta e gatimit për patëllxhanë turshi  është dërguar nga Silvana Belishaku 25 shtator 2013. Fotot © Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për turshi klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim patëllxhanë turshi duke ndjekur udhëzimet në vijim

7265 shikime

patellxhane turshi

Përbërësit

1 kg patëllxhan të vegjël,

500 gr speca të kuqe,

500 ml vaj ulliri,

2 gota ujë,

1 gotë uthull,

2 filxhanë kafeje me kripë

gjethe dafine,

hudhra,

majdanoz,

piper kokërr i zi,

sipas dëshirës spec djegës

Përgatitja

1

Lajmë specat, patëllxhanët, i grijmë në rripa të hollë, më pas në një tenxhere hedhim ujë, e vemë të ziej, më pas e heqim nga zjarri, hedhim patëllxhanët, i lemë për 4 orë,

2

i derdhim ujin dhe i kullojmë mirë, fillojmë ti shtrojmë në vazo duke hedhur nga një shtresë speca, patëllxhanët, erezat dhe nga pak kripë kokërr madhe dhe kështu veprojmë,

3

më pas në një enë hedhim ujin, uthullën dhe kripën e mbetur, i përziejm dhe ja hedhim vazos, shtojmë vajin e ullirit , i vulosim mirë dhe i lemë në vend të freskët për 10 ditë. Ju bëftë mirë

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: