Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Oriz “Rizoto” me panxhar ( Receta gatimi nga Luljeta Gjyzeli )
Oriz “Rizoto” me panxhar. Receta gatimit është dërguar nga Luljeta Gjyzeli 20 janar 2016. Foto © Luljeta Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me oriz klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim oriz “Rizoto” me panxhar duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
300gr oriz
200 gr panxhar
40 gr gjalpë
Një qepë normale
Një degë rozmarine
Djathë parmixhan
Përgatitja
1
Vemë panxharin të ziej me degën e rozmarinës, mbasi ka zier e bëjmë krem, lëngun që ziem rrepat na duhet për orizin “rizoton”.
2
Grijmë qepën shumë hollë, e skuqim shumë pak ,shtojmë orizin, i skuqim dhe shtojmë lëngun e rrepave dhe kremin që kemi përgatitur, pak kripë. Mbasi ka zier hedhim djathin parmixhan të grirë dhe 20 gr gjalpë të ngrirë