Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
kullure

Kullurë ( Receta gatimi nga Luljeta Gjyzeli )

Kullurë. Receta gatimit për kullurë është dërguar nga Luljeta Gjyzeli 20 tetor 2015. Foto © Luljeta Gjyzeli

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi tradicionale të çamërisë klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim kullurë duke ndjekur udhëzimet në vijim

453 shikime
kullure

Përbërësit

1 filxhan çaji me sheqer
1 filxhan çaji me vaj ulliri
1 filxhan çaji me gjalp të shkrirë
1 filxhan çaji me qumesht dhe kos të trazuar
3 filxhan çaji me miell
1 lugë kafeje sodë

Përgatitja

1
Në një enë hedhim gjalpin e shkrirë, vajin, sheqerin, qumështin të trazuar me kosin, i trazojmë deri sa të shkrijë sheqeri.
2
Shtojmë miellin të trazuar me sodën, i trazojmë deri sa të na bëhet një brumë i butë. I bëjmë forma forma si mbas dëshirës, sipër i lyejmë me të verdhë veze të rrahur me një lugë qumësht, piqen në 170 gradë

Luljeta Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 16 receta gatimi në me fotot origjinale të gatimeve të saj, midis tyre disa receta gatimi tradicionale të çamërisë. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: