Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Kullurë ( Receta gatimi nga Luljeta Gjyzeli )
Kullurë. Receta gatimit për kullurë është dërguar nga Luljeta Gjyzeli 20 tetor 2015. Foto © Luljeta Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi tradicionale të çamërisë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim kullurë duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
1 filxhan çaji me sheqer
1 filxhan çaji me vaj ulliri
1 filxhan çaji me gjalp të shkrirë
1 filxhan çaji me qumesht dhe kos të trazuar
3 filxhan çaji me miell
1 lugë kafeje sodë
Përgatitja
1
Në një enë hedhim gjalpin e shkrirë, vajin, sheqerin, qumështin të trazuar me kosin, i trazojmë deri sa të shkrijë sheqeri.
2
Shtojmë miellin të trazuar me sodën, i trazojmë deri sa të na bëhet një brumë i butë. I bëjmë forma forma si mbas dëshirës, sipër i lyejmë me të verdhë veze të rrahur me një lugë qumësht, piqen në 170 gradë