Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Këmbë pate ( Recetë tradicionale Çame, dërguar nga Luljeta Gjyzeli )
Këmbë pate. Recetë tradicionale Çame, dërguar nga Luljeta Gjyzeli 21 shtator 2015. Foto © Luljeta Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi tradicionale të çamërisë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim “këmbë pate” duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
200 gr miell
2 kokra vezë
1 gotë sheqer
1 gotë uji me vaj
Përgatitja
1
Zemë brumin me miell, vezë dhe vaj, e lemë 2 orë të vijë. Ndajmë brumin në topa, çdo top e hapim në petë e cila duhet të jetë pak më e trashë nga peta e byrekut. Petët i presim në kuadrata 10 cm.
2
Në një anë e mbledhim me dorë derisa të na krijohen rrudha si në foto. Vemë shërbetin të ziej, sa të shkrijë sheqeri, të bëhet një shërbet i hollë.
3
Vemë tiganin me vaj të nxehet dhe skuqim petët e përgatitura.
4
Vazhdojmë punën duke skuqur një petë e duke e hedhur në sherbetin e sapo përgatitur i cili është akoma i nxehtë. Eshtë një recetë e thjeshtë dhe e shijshme!