Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
qofte

Qofte me spinaq dhe rikota ( Receta gatimi nga Luljeta Gjyzeli )

Qofte me spinaq dhe rikota. Receta gatimit për qofte me spinaq dhe rikota është dërguar nga Luljeta Gjyzeli 2 tetor 2015. Foto © Luljeta Gjyzeli

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për qofte klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim qofte me spinaq dhe rikota duke ndjekur udhëzimet në vijim

402 shikime
qofte

Përbërësit

500 gr spinaq
300 gr rikota (gjizë pa kripë)
100gr koper
2 vezë
kripë
vaj
galetë (bukë e thekur e bluar)

Përgatitja

1
Ziejmë spinaqin 4 minuta, e kullojmë,e shtrydhim dhe e grijmë hollë. Te spinaqi shtojmë rikotën (gjizë pa kripë), koperën të grirë hollë dhe pak kripë.
2
Përziejmë përbërësit mirë, po na u bë masa e ujshme i shtojmë pak nga galeta (bukë e tharë e bluar) sa të na bëhet si brumi i qofteve.
3
U japim formën e rrumbullakët si në foto. Rrahim vezët, lyejmë qoftet një e nga një me vezë dhe pastaj me galetë.
4
I skuqim nga të dyja anët me vaj të nxehtë .Ju bëftë mirë

Luljeta Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 16 receta gatimi në me fotot origjinale të gatimeve të saj, midis tyre disa receta gatimi tradicionale të çamërisë. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: