Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Pastiçe me kungull ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )
Pastiçe me kungull. Receta e gatimit për pastiçe me kungull është dërguar nga Silvana Belishaku 15 korrik 2013. Foto © Silvana Belishaku
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për pastiçe klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pastiçe me kungull duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
4 gunguj të vegjël ose 1 të madh
400 gr makarona si ti dëshironi
1 lt qumësht
4 kokrra vezë
100 gr djath kaçkavall
50 gr gjalp
2 lugë gjelle me miell
Përgatitja
1
Vemë ujin të ziej me pak kripë, ndërkohë qërojmë kungullin dhe e grijmë në rende, më pas në një enë të madhe rrahim vezët me miellin,
2
shtojmë qumështin, kripë, më pas hedhim kungullin e grirë, kur makaronat të jenë gjysëm të ziera i kullojmë dhe i shtojmë në masën e përgatitur,
3
më pas në një tepsi ku kemi shkrirë gjalpin hedhim masën dhe sipër e mbulojmë me djathin e grirë, e fusim në furrë të nxehtë 220 ° për 35 minuta, e lemë të ftohet dhe pastiçja është gati. Shpresoj t’ju pëlqej. Ju bëftë mirë
KategoritëGatime tradicionaleGatime vegjetarianeKuzhina ShqiptareMakaronaReceta gatimiReceta gatimi drekëSilvana Belishaku
Silvana Belishaku