Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Petulla ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Petulla. Receta e gatimit për petulla është dërguar nga Bukurie Nexhipi 7 shkurt 2016. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim petulla duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 gota miell
150 gr kos
1 vezë
1 vezë
1/2 lugë kafeje me sodë
1/2 lugë kafeje me pluhur për pjekje ( backing powder )
1 lugë kafeje me kripë
pak qumësht
Përgatitja
1
Përziejm miellin me kripë, sodë, pluhur për pjekje. Shtojmë kosin, përziejm masën, shtojmë vezën e rrahur më parë.
2
Do formohet një masë jo e hollë, shtojmë edhe pak qumësht, jo me masë, derisa masa të shkëputet. ( Brumi nuk duhet të jetë i hollë, duhet të mos bjerë nga luga por me anë të një luge tjetqr e ndimojë atë për ta hequr )
3
Vendosim vajn të nxehet, lyejm lugët me vaj dhe lugë lugë hedhim masën në vaj, i ndihmojmë me anë të lugëve t’ju japim formën kur i hedhim në vaj nëse petullat i duam të mëdha.
4
Nëse i duam të vogla hedhim brumë sa 1 kokërr arre dhe nuk i hapim me lugë. Bëhen në formë topi. Ju bëftë mirë