Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
petulla

Petulla ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )

Petulla. Receta e gatimit për petulla është dërguar nga Bukurie Nexhipi 7 shkurt 2016. Foto © Bukurie Nexhipi

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim petulla duke ndjekur udhëzimet në vijim

12168 shikime

petulla

Përbërësit

2 gota miell

150 gr kos
1 vezë

1/2 lugë kafeje me sodë

1/2 lugë kafeje me pluhur për pjekje ( backing powder )

1 lugë kafeje me kripë

pak qumësht

Përgatitja

1

Përziejm miellin me kripë, sodë, pluhur për pjekje. Shtojmë kosin, përziejm masën, shtojmë vezën e rrahur më parë.

2

Do formohet një masë jo e hollë, shtojmë edhe pak qumësht, jo me masë, derisa masa të shkëputet. ( Brumi nuk duhet të jetë i hollë, duhet të mos bjerë nga luga por me anë të një luge tjetqr e ndimojë atë për ta hequr )

3

Vendosim vajn të nxehet, lyejm lugët me vaj dhe lugë lugë hedhim masën në vaj, i ndihmojmë me anë të lugëve t’ju japim formën kur i hedhim në vaj nëse petullat i duam të mëdha.

4

Nëse i duam të vogla hedhim brumë sa 1 kokërr arre dhe nuk i hapim me lugë. Bëhen në formë topi. Ju bëftë mirë

Bukurie Nexhipi ka dërguar në KuzhinaIme.al 69 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: