Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
comlek

Çomlek me mish viçi shoqëruar me pilaf ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )

Çomlek me mish viçi shoqëruar me pilaf. Receta e gatimit për çomlek me mish viçi është dërguar nga Bukurie Nexhipi 20 dhjetor 2013. Foto © Bukurie Nexhipi.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me mish viçi klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim çomlek me mish viçi duke ndjekur udhëzimet në vijim

2289 shikime

comlek

Përbërësit

Përbërësit për çomlekun:

700 gr mish viçi

3-4 kokra qepë të mëdha

2 lugë salcë

kripë

piper

1 spec djegës

2 gjethe dafinë

2 lugë gjelle me uthull

Për pilafin:

50 gr gjalp

1 gotë uji me oriz

2 gota me ujë

50 gr bizele

1 karrotë

Përgatitja

1

Përgatitja e çomlekut:
Qepën e grijmë në copa jo shumë të vogla. Në tenxhere hedhim vaj dhe e lemë të nxehet, hedhim qepën e skuqim sa të zverdhet. Qepën e heqim nga tenxherja dhe në vajin e mbetur nga qepa hedhim mishin, e lemë sa skuqet në të gjitha anët, hedhim salcën, kripë, piper, dafinë dhe 2 gota ujë, e mbyllim në tenxhere presioni për 20 minuta. Pasi ka zier hedhim qepën dhe e lemë 10 minuta në zjarr të ulët nese do pak ujë mund ti hedhim pak nga pak gjella duhet të ngelet në ynyrë. Pasi ka përfunduar i hedhim 2 lugë uthull të kuqe.

2

Përgatitja e pilafit:
Orizin e hedhim në tavë me 50 gr gjalp, e lemë të zverdhet pak, karrotën e presim në copa të vogla. Pasi është zverdhur orizi hedhim bizele, karrota, kripë, piper, ujë dhe e lemë në 200 gradë gjer sa të jetë gati.

Bukurie Nexhipi ka dërguar në KuzhinaIme.al 69 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: