Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
lulelaker e mbuluar me mish te grire

Lulelakër e mbuluar me mish të grirë ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )

Lulelakër e mbuluar me mish të grirë. Receta e gatimit për lulelakër të mbuluar me mish të grirë është dërguar nga Bukurie Nexhipi 10 maj 2014. Foto © Bukurie Nexhipi

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me lulelakër klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim lulelakër të mbuluar me mish të grirë duke ndjekur udhëzimet në vijim

1578 shikime

lulelaker e mbuluar me mish te grire

Përbërësit

1 lulelakër mesatare

500 gr mish të grirë

1 qepë

1 vezë

2 thelpi hudhër

4 lugë gjelle galetë ( bukë e thërmuar )

Menderz

Majdanoz

Kripë, piper

Pak vaj ulliri

50 gr djath Parmesan

20 kokra patate të vogla ose 3-4 të mëdha

2 karrota

Rigon

Pak gjalp

1 gotë ujë

( Sipas dëshirës feta të holla proshute )

Përgatitja

1

Vendosim lulelakrën të ziej përgjysëm 10-15 minuta.

2

Ndërkohë në një enë hedhim mishin, qepën e grirë hollë në mikser, hudhrat, vezë, majdanoz, menderz, kripë, piper, vaj ulliri, parmesan dhe bukën e thërmuar.

3

Përgatisim një brumë si të qofteve.

4

Pasi lulelakra është gati e lemë të ftohet, e vendosim më pas në tavë dhe e mbulojmë me mishin ( sipër i vendosim fetat të holla proshute sipas dëshirës ) patate dhe karrota, i vendosim në një ene ku hedhim kripë, piper, rigon, i trazojmë dhe i vendosim rreth lulelakrës, i hedhim gjalpin dhe një gotë ujë. E vendosim në furrë për 1 orë në 150 gradë C. Ju bëftë mirë

Bukurie Nexhipi ka dërguar në KuzhinaIme.al 69 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: