Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Byrek me presh ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )
Byrek me presh. Receta e gatimit për byrek me presh është dërguar nga Brikena Metaj 6 shkurt 2014. Foto © Brikena Metaj
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byrek me presh duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
300 gr miell
125 gr gjalpë
300 gr presh
150 gr kaçkavall
2 vezë
100 ml pana
Vaj ulliri, curry, kripë
Përgatitja
1
Hedhim miellin e pak kripë. Shtojmë copat e gjalpit dhe përziejmë bashkë, shtojmë disa lugë ujë të ftohtë dhe vazhdojmë të punojmë brumin.
Kur përzierja të jetë bërë homogjene formojmë një top, e mbështjellim me plastmas kuzhine dhe e lemë në frigorifer për 30 min.
Kur përzierja të jetë bërë homogjene formojmë një top, e mbështjellim me plastmas kuzhine dhe e lemë në frigorifer për 30 min.
2
Hapim brumin një petë dhe e shtrojmë në tepsi të mbuluar me letër kuzhine. Fundin e brumit të shtruar në tepsi e shpojmë me pirun.
3
Përgatitim mbushjen: Pastrojmë preshët, grijmë në rrathë jo shumë të hollë dhe I zbutim në zjarr të ulët më vaj ulliri për 10 minuta. I hedhim në tepsi mbi brumin e shtruar dhe I mbulojmë me kaçkavall. Rrahim vezët me pana në një enë,shtojmë curry, kripë dhe e hedhim mbi preshët.
4
Përthyejmë lehtë anët dhe pjekim në 180 gradë për 30 minuta.
E lëmë të kullojë dhe e servirim. Ju bëftë mirë!
E lëmë të kullojë dhe e servirim. Ju bëftë mirë!
KategoritëBrikena MetajByrekGatime tradicionaleKuzhina ShqiptareReceta gatimi dimërReceta gatimi drekë
Brikena Metaj