Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Sfoliat me salcice

Sfoliat me patate dhe salciçe ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )

Sfoliat me patate dhe salciçe. Receta e gatimit për sfoliat me patate dhe salçiçe është dërguar nga Brikena Metaj 9 mars 2014. Fotot © Brikena Metaj

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me peta sfoliat klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim sfoliat me patate dhe salçiçe  duke ndjekur udhëzimet në vijim

718 shikime

Sfoliat me salcice

Përbërësit

250 gr salçiçe

2 patate të mëdha

3 vezë

Parmixhano ( lloj djathi )

100 ml pana (një kuti e vogël)

Vaj ulliri

Kripë, piper

Përgatitja

1

Ziejmë patatet në ujë të bollshëm duke treguar kujdes të mos zbuten shumë dhe i presim në rrathë me të njëjtën trashësi.

2

Në një tepsi me letër kuzhine hapim petën sfoliat, vendosim mbi të një shtresë të mjaftueshme me patate, spërkatim me pak vaj ulliri, kripë e piper.

3

Presim salçiçet dhe i vendosim mbi shtresën e patateve. Veproni kështu për aq shtresa sa dëshironi.

4

Në një enë tjetër rrahim vezët, shtojmë pana, parmixhano, kripë e piper. Përziejmë sa të bëhet një masë homogjene dhe e hedhim mbi shtresën e fundit që duhet të jetë me salçiçe.

5

Pjekim në furrë të parangrohur në 220 gradë për 40 minuta deri sa të marrë ngjyrë të artë. Pasi e nxjerrim nga furra e lëmë disa minuta në temperaturën e ambientit, presim në feta dhe servirim. Ju bëftë mirë!

Brikena Metaj ka dërguar në KuzhinaIme.al 43 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: