Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me argjinare

Byrek me argjinarë ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )

Byrek me argjinarë. Receta e gatimit për byrek me argjinarë është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 22 janar 2016. Foto © Lulzime Gjyzeli

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me argjinarë duke ndjekur udhëzimet në vijim

310 shikime

byrek me argjinare

Përbërësit

300 gr miell

Ujë I vakët

Dy lugë gjelle vaj ulliri

Kripë

Për mbushjen duhen:

5 argjinarë

150 gr gjizë

2 vezë

½ pako pana (100 gr)

100 gr djathë të grirë

Kripë

Piper

Nanaxhik (mente)

Përgatitja

1

Përgatisim brumin duke e punuar mirë gjersa të bëhet elastik, e mbulojmë dhe e lejmë të pushojë për 30 minuta. Argjinarët i pastrojmë nga gjethet e jashtme, i heqim gjembat dhe i ndajmë përgjysëm, i heqim fijet e brëndhme dhe i presim në feta, i ziejmë me avull ose I kalojmë në tigan me pak vaj dhe një thelb hudhër.

2

Në një tas rrahim vezët me gjizën (mund të përdorni edhe djath të butë), djathin e grirë, panën, kripë, piper dhe nanazhik. Kur të jenë gatuar argjinarët i lejmë të ftohen pak dhe I bashkojmë së bashku.

3

Hapim petët me kulaçka duke I vendosur shumë pak vaj ulliri në çdo petë. Hapim petën e madhe që të mbulojë mirë bordet e tepsisë.

4

E vendosim në tepsi të lyer me vaj, shtrojmë masën e përgatitur dhe e mbulojmë me petën. Copat e petëve i palosim si në foto. E pjekim në furrë për rreth 25 minuta në 200 gradë.

Lulzime Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 44 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjitha recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: