Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Byrek Yshmer - Silvana Belishaku - KuzhinaIme.al

Byrek me qumësht “Yshmer” ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Byrek me qumësht “Yshmer”. Receta e gatimit për byrek me qumësht “Yshmer” është dërguar nga Silvana Belishaku 22 shkurt 2014. Foto © Silvana Belishaku.

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me qumësht “Yshmer” duke ndjekur udhëzimet në vijim

18525 shikime

Byrek Yshmer - Silvana Belishaku - KuzhinaIme.al

Përbërësit

10 peta të pjekura ose edhe më tepër sipas masës të tepsisë që do bëni

4 kokrra vezë

gati 1 litër qumësht

100 gr gjalp

kripë

Përgatitja

1

Në një tas rrahim vezët, hedhim qumështin, kripën dhe i përziejm, më pas marim petët një e nga një,

2

i ndajmë çdo petë në pjesë të vogla, i lyejm në qumësht dhe i shtrojmë në tepsi të lyer me vaj,

3

kur kemi vënë gjysmat e petëve hedhim gjalp, më pas shtrojmë pjesën tjetër duke vepruar si më parë, në fund qumështin e mbetur ja hedhim sipër,

4

i hedhim gjalpin e mbetur, më pas e pjekim për 30 minuta në 220 °,

5

e nxjerrim nga furra, e mbulojmë dhe e lemë të zbutet. Ju bëftë mirë

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: