Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Byrek me qumësht “Yshmer” ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )
Byrek me qumësht “Yshmer”. Receta e gatimit për byrek me qumësht “Yshmer” është dërguar nga Silvana Belishaku 22 shkurt 2014. Foto © Silvana Belishaku.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byrek me qumësht “Yshmer” duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
10 peta të pjekura ose edhe më tepër sipas masës të tepsisë që do bëni
4 kokrra vezë
gati 1 litër qumësht
100 gr gjalp
kripë
Përgatitja
1
Në një tas rrahim vezët, hedhim qumështin, kripën dhe i përziejm, më pas marim petët një e nga një,
2
i ndajmë çdo petë në pjesë të vogla, i lyejm në qumësht dhe i shtrojmë në tepsi të lyer me vaj,
3
kur kemi vënë gjysmat e petëve hedhim gjalp, më pas shtrojmë pjesën tjetër duke vepruar si më parë, në fund qumështin e mbetur ja hedhim sipër,
4
i hedhim gjalpin e mbetur, më pas e pjekim për 30 minuta në 220 °,
5
e nxjerrim nga furra, e mbulojmë dhe e lemë të zbutet. Ju bëftë mirë