Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Shahdatlie ( Receta gatimi nga Yllka Papa )
Shahdatlie. Receta gatimit është dërguar nga Yllka Papa 28 dhjetor 2015. Foto © Yllka Papa
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Yllka Papa klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim shahdatlie duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 gotë uji me sheqer,
2 vezë,
3-4 lugë gjelle me mjalt,
150 gr gjalp,
2 filxhana kafe me ujë,
1 filxhan çaji me arra ,
3 filxhana çaji me miell,
1 lugë kafeje me sodë buke.
Për shurupin duhen:
3 filxhana çaji me sheqer,
2 1/2 filxhana çaji me ujë.
Përgatitja
1
Në fillim përziejmë vezët me sheqerin, shtojmë gjalpin, arrat, ujin, mjaltin dhe në fund miellin dhe sodën e bukës, këtë e kalojmë në një tavë të lyer me gjalp dhe e pjekim në temperaturë 180 gradë për 40-50 minuta.