Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
shahdatlie

Shahdatlie ( Receta gatimi nga Yllka Papa )

Shahdatlie. Receta gatimit është dërguar nga Yllka Papa 28 dhjetor 2015. Foto © Yllka Papa

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Yllka Papa klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim shahdatlie duke ndjekur udhëzimet në vijim

2497 shikime

shahdatlie

Përbërësit

1 gotë uji me sheqer,

2 vezë,

3-4 lugë gjelle me mjalt,

150 gr gjalp,

2 filxhana kafe me ujë,

1 filxhan çaji me arra ,

3 filxhana çaji me miell,

1 lugë kafeje me sodë buke.

Për shurupin duhen:

3 filxhana çaji me sheqer,

2 1/2 filxhana çaji me ujë.

Përgatitja

1

Në fillim përziejmë vezët me sheqerin, shtojmë gjalpin, arrat, ujin, mjaltin dhe në fund miellin dhe sodën e bukës, këtë e kalojmë në një tavë të lyer me gjalp dhe e pjekim në temperaturë 180 gradë për 40-50 minuta.

Yllka Papa ka dërguar në KuzhinaIme.al 31 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Yllka Papa.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: