Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Reçel ftoi ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Reçel ftoi. Receta e gatimit për reçel ftoi është dërguar nga Ervina Saliu 21 shtator 2013. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
500 gr ftoj,
500 gr sheqer,
1 gotë ujë dhe një limon.
Përgatitja
1
Marim ftuat, i pastrojmë dhe i presim në feta. Më pas i hedhim në një tas me ujë ku i shtydhim edhe lëngun e gjysëm limoni.
2
I lejmë për 10 minuta, më pas vemë ftonjtë dhe ujin në tenxhere dhe i lemë të ziejn për 10 minuta, i shtojmë sheqerin dhe i lemë të ziejn gjer sa të trashet shërbeti.
3
Zierja do zgjasi rreth 30-40 minuta. Pak minuta para se ta heqim i shtojmë lëngun e gjysëm limoni. Ju bëftë mirë