Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel gliko arre

Reçel ( gliko ) arre ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Reçel ( gliko ) arre. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 20 qershor 2016. Foto © Natasha Velia

Eshtë koha e përgatitjes së glikosë së arrës

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) arre duke ndjekur udhëzimet në vijim

3625 shikime

recel gliko arre

Përbërësit

1 kg arra

1 kg sheqer

3 gota ujë

Përgatitja

1

Arrat duhen të pjekura deri sa të kene pak gujave në majë. Pritet maja e fundi cpohen me një shtizë dhe hidhen në ujë e zihen për 5 minuta,

2

hiqen dhe hidhen në ujë të ftote. Lihen në ujë dhe ndërohet uji 2 – 3 herë në ditë deri sa ti dali hidhërimi.

3

Qërohet cipa e hidhen në uje, e i ziejm për 5 minuta, i hedhim në ujë të ftohtë deri sa ti dali gëlqeria

4

Pëgatitet shërbeti: I ziejm arrat për 10 minuta, e heqim nga zjarri, i lemë për 4 orë. Heqim arrat, e vemë shërbetin në zjarr, arrave u vemë nga një thelb bajame

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 40 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryesisht gatime tradicionale Përmetare. Natasha ka edhe restorantin e saj në Përmet. "Restorant Velia". Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: