Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Reçel ( gliko ) arre ( Receta gatimi nga Natasha Velia )
Reçel ( gliko ) arre. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 20 qershor 2016. Foto © Natasha Velia
Eshtë koha e përgatitjes së glikosë së arrës
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) arre duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
1 kg arra
1 kg sheqer
3 gota ujë
Përgatitja
1
Arrat duhen të pjekura deri sa të kene pak gujave në majë. Pritet maja e fundi cpohen me një shtizë dhe hidhen në ujë e zihen për 5 minuta,
2
hiqen dhe hidhen në ujë të ftote. Lihen në ujë dhe ndërohet uji 2 – 3 herë në ditë deri sa ti dali hidhërimi.
3
Qërohet cipa e hidhen në uje, e i ziejm për 5 minuta, i hedhim në ujë të ftohtë deri sa ti dali gëlqeria
4
Pëgatitet shërbeti: I ziejm arrat për 10 minuta, e heqim nga zjarri, i lemë për 4 orë. Heqim arrat, e vemë shërbetin në zjarr, arrave u vemë nga një thelb bajame