Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pulë me thërrime ( gjellë karakteristike Përmeti ) ( Receta gatimi nga Natasha Velia )
Pulë me thërrime ( gjellë karakteristike Përmeti ). Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 30 qershor 2016. Foto © Natasha Velia
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pulë me thërrime duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
pulë
200 gr miell
150 gr gjalp
2 kokra vezë
disa thelbinj hurdhra
uthull,kripë,piper.
Përgatitja
1
Ne fillim kaurdısim pulën që e kemi prerë në thela, me një lugë gjalp e vaj.
2
Hedhim kripë, piper dhe e lemë të ziej.
3
Përgatisim thërrimet. Marim miellin e hedhim në një tas. Në një pjatë hedhim dy të verdhat e vezëve i rrahim me pak ujë, e hedhim tek mielli dhe bëjmë një brumë qe kur ta coptojmë të bëhet thërime.
4
Thërimet i hedhim në tigan me gjalp dhe i skuqim deri sa të marë ngjyrë të artë.
5
Thërimet e skuqura i hedhim tek tenxherja me pulë e i lemë për 10 minuta në zjarr, shjypim hurdhat dhe uthtllën dhe i hedhim brenda.